• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-подорож на тему «Музейна педагогіка: можливості і перспективи»

Семінар-подорож на тему «Музейна педагогіка: можливості і перспективи»

2014-10-07

/Files/images/novini/102014/DSCN3208.jpg

Сонячним вересневим днем колективи дошкільних закладів № 2 та № 18 організували та провели для вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів міста семінар-подорож на тему «Музейна педагогіка: можливості та перспективи». Учасники семінару побували в краєзнавчому музеї м. Олександрії , де прослухали розповіді Чумак О.М. – про інновації музейної педагогіки та Вальчішиної Т.А. – про визначних освітян нашого міста. Незабутнє враження справило на вихователів-методистів відвідання садиби визначного драматурга, театрального діяча Івана Карпенка-Карого.

Педагоги з цікавістю розглядали батьківську хату Івана Карповича, приміщення літературно-меморіального музею, парк садово-паркового мистецтва, ставок. Даний хутір названо іменем дружини Карпенка-Карого – Надії Тарковської. З вуст екскурсовода пані Валентини Тобілевич линула мелодійна розповідь про цікаві зустрічі корифеїв української драматургії, що проходили саме в цьому музеї-заповіднику: М. Садовського, П. Саксаганського, М. Заньковецької, М. Кропивницького,М. Садовскьої-Барілотті, М.Старицького та багато інших театральних діячів, художників та письменників.

Саме на «Хуторі Надія» Іван Карпенко Карий написав одинадцять п’єс із вісімнадцяти , які увійшли в фонд національної класичної драматургії, зокрема: «Сто тисяч». «Хазяїн»,«Сава Чалий», «Гандзя» та інші.

В цей день педагоги отримали знання щодо застосування музейної педагогіки в навчально-виховному процесі, духовне збагачення та позитивні враження.

/Files/images/novini/102014/DSCN3214.jpg /Files/images/novini/102014/DSCN3270.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 145

Коментарi